Συμμετείχα ως ομιλητής στο Οικονομικό Forum Σπάρτης με τίτλο «Κοιτώντας μπροστά: Μπορούμε να ξεπεράσουμε το 4% σε ρυθμούς ανάπτυξης;».

Μία αξιόλογη πρωτοβουλία του δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα με συνομιλητές τους Χρήστο Σταϊκούρα, Γιάνη Βαρουφάκη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Γκίκα Χαρδούβελη, Μιχάλη Σάλλα, Παναγιώτη Λιαργκόβα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Μαρίνη Μπερέτσο.

Η σταθερότητα στα δημόσια έσοδα είναι μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας και ενισχύει την αξιοπιστία της έναντι των Ευρωπαίων εταίρων

Η σημαντική άνοδος στις τιμές των ακινήτων είναι αποτέλεσμα της μείωσης της φορολογίας. Στηρίζει την οικογενειακή περιουσία, τους δανειολήπτες που έχουν βάλει εγγύηση ακίνητα, το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων πρέπει να αυξηθεί, παρά τις δυσκολίες, δυναμικά. Η Ελλάδα έχει προβλήματα παλαιάς και νέας υποδομής, χρειάζεται το σήμα υπέρ των περισσότερων επενδύσεων ενώ μια τέτοια εξέλιξη θα εκτιμηθεί και από τους εταίρους – πιστωτές.

Η απογείωση της οικονομίας περνάει από την περιφερειακή – βιομηχανική ανάπτυξη και τις κλαδικές πολιτικές. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με το παρελθόν μας αλλά με τον τρόπο που κινούνται στις άλλες χώρες-μέλη στην ΕΕ.

Για να γίνει το brain drain, brain gain πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από τις επιτυχίες της Ιρλανδίας με τις Αμερικανικές πολυεθνικές της ψηφιακής οικονομίας.

Η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπους να πρωταγωνιστήσει στην πράσινη μετάβαση με πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης και επενδύσεων από αυτές που περιγράφονται στο ευρωπαϊκό Green Deal.